Het zijn dingen waarvan je weet dat je ze eraan zitten te komen, maar je het gevoel hebt dat dit nog jaren gaat duren. Toch heeft Google 2 dagen geleden aangekondigd dat het in een vergevorderd stadium is met de ontwikkeling van een bril die je voorziet van informatie die voor jou belangrijk is terwijl je over straat loopt! Met het onderstaand filmpje bewijst Google dat ze al heel ver zijn met de ontwikkeling van de zogenoemde Google Glasses!

Google Glasses
 

Een bril waardoor je de werkelijke fysieke omgeving om je heen kunt bekijken en tegelijkertijd wordt voorzien van computer gegenereerde input. Hoewel veel mensen twijfelden aan de juistheid van de eerste geruchten heeft Google het nu bevestigd via een Google + bericht dat ze werken aan deze opwindende nieuwe technologie. Bekijk het filmpje!

Google diensten

De video toont aan waar de potentiële mogelijkheden liggen van de bril. Het dragen van de bril stelt je in staat om gemakkelijk te communiceren met je omgeving. Als je rond kijkt, geeft de bril tegelijkertijd “voor jou” relevante informatie die direct zichtbaar is in je bril. Zo worden diensten als Google Plus en Google Maps aangeboden. Je kunt meteen alles delen met je sociale netwerk en Google Maps helpt je de weg te vinden en voorziet je bijvoorbeeld van informatie over het openbaar vervoer en meer.

Siri

Wat opvalt is dat het praten met de bril veel weg heeft van de laatste ontwikkeling van Apple, Siri. Als dit maar niet weer een patent issue wordt. Het mag de pret echter niet drukken, want als ik eerlijk ben, dan ziet het er toch “NICE” uit! Gaan we dan toch allemaal uiteindelijk Google Plus gebruiken?? De bril wordt al verwacht aan het einde van dit jaar en zal waarschijnlijk kosten tussen de $ 250 en $ 600. Ik ben dus erg benieuwd, en jij?!