• Google Analytics laatste stap dashboard

De laatste stap van Google Analytics

De laatste stap van Google is in gang gezet! Sinds vanochtend heb ik in één van mijn Google Analytics accounts de mogelijkheid om in de nieuwe interface dashboards en custom reports te versturen en te exporteren. Dit betekent dus dat je vanaf nu dus niet meer terug hoeft te schakelen naar de oude variant van Google Analytics.

Email & Export Dashboard

Uitrol

Andre Scholten wist me te vertellen dat het gaat om de officiele uitrol. Dat gebeurt namelijk altijd gefaseerd, zoals gebruikelijk is bij Google. In deze maakt het dan niet uit in welke beta testgroep je zit. Voor iedereen die nog niet beschikt over de nieuwe functionaliteiten zal dus nog heel even moeten wachten. Maar goed, ik wil je niet onthouden wat je mag verwachten.

Mail

De meeste functionaliteiten zijn wel herkenbaar, maar er zijn twee dingen die ik er even uit wil lichten.

  • Frequentie;
  • Dag van de week / maand.

Voorheen kon je alleen dashboards per dag, week en maand versturen. Vanaf nu is het ook mogelijk deze ieder kwartaal te versturen, wat een handige toevoeging is aangezien veel bedrijven werken met kwartaaldoelstellingen.

Daarnaast kon je voorheen niet kiezen op welke dag van de week of maand je een dashboard wilde versturen. Google heeft dit aangepast waardoor je iedere dag van de maand kunt kiezen en iedere dag van de week.

Mail Google Analytics Dashboard

Google heeft er dus niet alleen voor gezorgd dat je vanuit de nieuwe interface dashboards en rapporten kunt versturen, maar ook dat je meer vrijheid hebt in de frequentie en op welke dagen die dit doet.

Google Analytics Dashboard

Ik heb verder ook gekeken naar hoe de nieuwe PDF’s er vervolgens uitzien. Het is dus niet meer zo dat er per rapport een individuele pagina wordt verstuurd, waardoor je soms een rapport krijgt van meer dan 10 pagina’s. Het dashboard wordt nu precies zo verstuurd als dat je hem in hebt gericht in de interface. Het overzicht is veel duidelijker!

Nu is het nog even afwachten tot iedereen hier gebruik van kan maken! Het scheelt in ieder geval een hoop werk en het ziet er nog goed uit ook!

2017-05-12T15:33:06+02:00