Eindelijk!! Real time analytics per profiel!

Gisteren stuurde Google het volgende bericht uit: Real Time Analytics Supports Profiles. Real time analytics van Google werkt per profiel met filters en alles er op en er aan! Super goed natuurlijk! En het mooie is ook nog dat niet admin gebruikers er bij kunnen.

Real time per profiel

Als niet admin gebruiker kun je vanaf nu ook real time zien wat er op de website gebeurt. Als je dus wilt dat een gebruiker alleen inzicht heeft in één profiel, dan is dat mogelijk. Je hoeft dus niet meer de real time resultaten van het complete account te delen. Zo kun je dus per profiel bepalen wat men ziet en wie het ziet. Dit is vooral handig als gebruikers alleen verantwoordelijk zijn voor een bepaalde sectie van je site bijvoorbeeld.

Real time reguliere expressies

Maar wat ik nog interessanter vind is dat veel ik sneller kan testen met mijn reguliere expressies. Voorheen testte ik mijn reguliere expressies altijd in Regexbuddy of andere varianten, maar of het dan allemaal werkte kon ik pas zien nadat ik de filters had ingesteld en de data binnen kwam lopen. In real time analytics kun ik nu dus on the fly testen. Super handig en super snel. Zo hoef ik dus niet een dag of twee te wachten om te zien of mijn reguliere expressies werken.

Social referrals

Je ziet verder dat Google gelooft in sociale media, want vanaf nu kun je direct zien welk sociale netwerken zorgen voor het meeste verkeer. Zo kun je dus heel goed inspringen op bijvoorbeeld bepaalde nieuwsitems. Op welke sociale netwerken zijn ze nu actueel en hoe kan mijn organisatie daarop inspelen.

Real Time Analytics

Dit is vooral een toegevoegde waarde voor publishers. Zo kan Telegraaf.nl bijvoorbeeld direct zien welke items op welke platformen ertoe doen. Ze kan dus veel sneller sturen op actuele items. Web Analyse wordt op die manier dus veel actueler.

E – commerce & Goals

Maar goed. Er zijn altijd nog twee dingen die ik graag terug zou willen zien in de real time analytics. En dat zijn real time e – commerce en goals. Met name goals lijken mij ontzettend interessant om real time te kunnen volgen. Stel je voor dat je real – time kunt zien wat je verdient met je site. Daar word ik niet alleen blij van, maar ook mijn manager!

Geintereseerd? Laten we praten.

Ik ben in te huren als consultant, interimmer, projectmedewerker op het gebied van conversie-optimalisatie. Van adviserende rol tot aan begeleiding en uitvoering.

Contact opnemen
2017-05-12T15:19:41+02:00