int(200)

Wat is Google Analytics

Google Analytics is het meest gebruikte analytics pakket ter wereld, meer dan 50% van alle websites ter wereld draaien erop. De tool genereert gedetailleerde statistieken over de bezoekers op uw website. Het pakket maakt het mogelijk om het gedrag van uw bezoekers, op uw website, te kunnen interpreteren, analyseren en optimaliseren. U krijgt dus meer inzicht in wie uw bezoekers zijn en wat ze op de website doen.

Implementatie

Indien u nog geen gebruik maakt van een analytics pakket, dan is Google Analytics zeker aan te raden. Het moet echter wel geïmplementeerd worden en daar kan ik u bij helpen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u al Google Analytics heeft. In dit geval kan u dan helpen door te kijken of de meetcode wel goed staat. In beide gevallen maakt het niet uit, want dit zijn punten waar ik altijd naar kijk:

  • Staat de code overal ge├»mplementeerd
  • Wordt alles goed gemeten
  • Moeten er doelen aangemaakt worden
  • Moeten er filters aangemaakt worden
  • Is er sprake van een e – commerce website

Dit zijn een aantal van de belangrijkste punten waar ik op let bij de implementatie en controle van Google Analytics.

Training

Als de Google Analytics implementatie eenmaal staat, dan is het natuurlijk van belang dat u ook bij de data kunt. En nog veel belangrijker, dat u de getoonde data ook kunt interpreteren. Gelukkig kan ik u daarbij helpen. In overleg met u stel ik de Google Analytics training samen. Zo kunt u denken aan:

  • Het interpreteren van de data
  • Het gebruik van de interface
  • Het instellen van filters & doelen
  • Het opstellen van dashboards, rapportages en custom reports

Zodra u alle ins – outs kent van Google Analytics zult u merken dat het ontzettend interessant en ook leuk is. Daarnaast helpt het u bij het bepalen van uw doelstelling en de strategie voor het bereiken van die doelstellingen.

Hierbij kan ik u ook helpen door uw website te analyseren. Waarbij bijvoorbeeld de focus ligt op het overhalen van uw bezoekers tot het doen van een aankoop of tot het afnemen van uw dienst.

Maar aarzel vooral niet om contact op te nemen. Dan kunnen we samen kijken of ik u kan helpen.

Bent u al helemaal enthousiast over Google Analytics, dan adviseer ik u om alvast even te kijken in mijn kennisbank of op mijn blog over SEO & Web Analytics. Of bekijk natuurlijk mijn andere diensten:

Google Analytics ImplementatieSEO AnalyseSEO Consultancy